«The bag man»

DE7479AD-76EB-4E02-B5CB-766D0CAD0F78

Jeg har utsatt og utsatt å skrive denne bloggposten. Det er så mye usikkerhet for tiden og vanskelig å vite hva jeg skal ta med og ikke.

Kreftene har latt vente på seg og formen har gått veldig opp og ned. Tore er fortsatt sengeliggende og trenger hjelp til så og si alt.

Forrige tirsdag skulle han legges inn for ei overnatting på kreftavdelingen for å ta CT og en del blodprøver for så å reise tilbake til Sulatunet neste dag, men her er vi fortsatt. Grunnen til at oppholdet her på kreftavdelingen ble lenger var funnet de gjorde på CTen. De fant ut at han hadde store abcesser (væskefylte byller eller et sammenhengende reservoar fra brystkassen og nedover i foten på venstre side).  Kreftlegen  kunne ikke uttale seg så mye siden dette kom inn under ortopedlegenes hovedfelt. Vi fikk vite at dette var svært alvorlig og at det mest sannsynlig ikke kunne gjøres noe med. Fordelen med å tømme måtte veies mot faren for å en ny infeksjon. På den andre side var spørsmålet om disse ville vokse til de til slutt sprakk og sivet ut i vevet. Dette ville gi en fare for en ny infeksjon/blodforgiftning. Både røntgenlegen og ortopedene hadde aldri sett så store abcesser på slike plasser før. Nok en gang er Tore spesiell, bortsett fra at denne gangen handler det ikke om noe positivt.

Neste dag fikk vi beskjed om at de ville sette inn 2 dren for å forsøke å tappe. Abcessene var såpass store at det mest sannsynlig ville gå greit å føre inn nålen. Det ble satt inn to dren og totalt er det tappet til nå ca. 3 L. Det har avtatt mye, men Tore ønsker at de skal sitte inne en stund til for å se om bevegelse av foten og hofta kan gjøre om det kan komme mer fra plasser det ikke har tømt seg ennå.  Dette vil ikke kunne vises uten at det taes en ny CT, og den vil bli tatt i dag eller i morgen. I tillegg til dette har han nå fått et dren i den ene lunga hvor de har på under et halvt døgn tappet ca 2 L. Det kjenner han godt på pusten. Uansett, galgenhumor har han og kaller seg nå for «the bag man» (bag lady for dere som er kjent med det begrepet). Han har nå 4 dren på kroppen pluss kateteret.

Kreftsykdommen har kommet litt i bakgrunnen etter at infeksjonen slo beina under oss, og vi var rimelig nervøse da vi spurte etter resultatene om utviklingen ang. den.

Som Tore sa var han nå forberedt på en stor og eksplosiv spredning siden han ikke har mottatt hverken kreftmedisin eller Iscador på ca. 2,5 mnd. Stor var derfor overraskelsen å få høre at det kun var en liten økning og at det også noen steder hadde skrumpet inn. Til og med kreftlegen uttalte at han var overrasket over at kreftsykdommen ikke hadde utviklet seg mer. Som han sa så var det kanskje feil å bruke ordet gledelig men positivt overrasket var han i alle fall.

Fortsatt er det å ta en dag av gangen nok selv om vi begge drømmer og håper at den dagen at han kan få komme hjem blir til virkelighet. Et mål å strekke seg etter. Jeg har sagt til Tore at det er viktig med små og kortsiktige mål samtidig som han skal ha langsiktige mål. Akkurat nå er det kortsiktige målet å få trene venstrefoten slik at han kan få komme seg over i en rullestol og bli litt mer selvhjulpen.

Skal han få komme hjem på korte turer og etterhvert permanent er det en del som må på plass, både med hjemmesykepleie, hjelpemidler og litt endringer i forhold til et litt mer rullestolvennlig bad. Vi har alltid spøkt med at vi har vært forutseende mht å bli gamle i huset. Vi har ingen dørkarmer og åpen løsning mellom gang, stue og kjøkken. Badet ligger også i første etg og i tillegg har vi mulighet til å bruke et av rommene her til soverom. Lite visste vi at den dagen skulle komme fortere enn vi trodde.

I morgen bærer det forhåpentligvis tilbake til Sulatun og nok en gang gleder Tore seg til å ta fatt på trening og fysioterapi.

Amor  y Paz

Mariann

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s