En liten oppdatering siden sist.

Den gode nyheten er at det heldigvis ikke var en ny krefttype i tillegg til nyrekreften. Vi kunne ikke se for oss at Tore ville klare kurer med cellegift og stråling oppå alt annet.

Det som ikke var en så hyggelig beskjed var at prøvene som ble tatt fra svulstene viste at det er nyrekreften som har økt mye og spredd seg. Vi hadde jo fryktet dette, men likevel var der et lite håp innerst inne at det var en reaksjon på immunterapien som hadde gjort at svulstene økte. Legene besluttet derfor at han skulle slutte med den immunterapien han fikk intravenøst på sykehuset siden den ikke ga den effekten de hadde håpet og ønsket.  I stedet får han nå en annen type livsforlengende medisin, lik den han fikk i begynnelsen. Det er selvsagt tungt å svelge at vi kommer lenger og lenger ned på listen av livsforlengende medisiner som legene har tro på vil hjelpe. Men vi har altså fortsatt Iscador, (misteltein, se tidligere innlegg hvor denne medisinen er beskrevet), og vi håper at den snart vil gi noen positive resultater. Tore setter nå selv sprøytene og denne uken starter han med høyere doser etter en forsiktig opptrapping.

Mer energi!                                                                                                                                     Tore får nå kortison i form av tabletter for smertelindring og økt energi.  Og du verden for en virkning! Han har mer energi og kan endelig fylle dagen med diverse gjøremål. Bakdelen er at energien også gir mindre behov for søvn, noe som for mange (inkludert meg) kan fortone seg som et luksusproblem, men for den som ikke får sove er dette svært frustrerende.  Uansett, alle vet hvor slitsomt det er å ikke få sove på natta, og søvn er viktig uansett, spesielt for en som har nedsatt immunforsvar trenger å hvile.

I morgen drar Tore på konsert i Gøteborg sammen med to kompiser! Hvem skulle forrige uke ant at det var mulig! Så det er godt at han nå kan få gode dager og oppleve fine ting. Likevel er det som med all medisin bivirkninger, men det får vi heller ta etter hvert.

Så etter en lang tur “nede” er det litt gode dager her, og det tenkte jeg dere ville  like å høre.

Amor Y Paz

Mariann

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s