Kreften har fortsatt overtaket

49142966_10218207440282015_6812684014042742784_oTiden som har gått siden siste blogginnlegg har hatt sine oppover og nedoverbakker. Vi har klart å leve så normalt som mulig i denne ventetiden, men der det før var lett å skrive sitter nå orda fast i bakhodet et sted. Jeg har kviet meg og utsatt i det lengste å skrive og håper på tilgivelse for det. Livet går sin vante gang og et nytt år som alltid gir nye håp og gode tanker gir ikke det samme “kicket” som før.

Litt av det som har skjedd siden sist: Tore har slitt mye med magen og i november var han på kreftavdelingen for å tappe bukvæske som samlet seg opp og forverret det hele. De tappet over 4L og forskjellen utgjorde MYE. Han fikk bedre fordøyelse, følte seg i bedre form og han kunne  igjen ha på seg Slim Fit skjorter 🙂 (Litt galgenhumor må man jo ha). Dessverre varte ikke denne gleden så veldig lenge, væsken fyltes opp igjen og han ble innlagt for nok en tapping og vurdering om å få satt inn et dren. Så da det var tid for innleggelse dro han på sykehuset vel inneforstått med at han ville bli nødt til å leve med dette drenet. Operasjonslegen kontrollerte bukhulen med ultralyd, men kom fort fram til at det var for lite væske til å gjøre noe så drastisk som å operere inn et dren. Det så ut til at kroppen igjen selv kvittet seg med væsken…..  Operasjonen ble derfor avlyst,og glad for å slippe dren dro han derfor hjem med et større håp om at noe godt var på gang. I tiden frem til ny legetime og kontroll merket han at den nok engang økte men denne gangen hadde han håp om at kroppen igjen ville ordne ut.

Pga. de økte plagene med magen og fordøyelsen ble CT og legesjekk fremskyndet. Vi var spente og nervøs som alltid før svarene fra CT kom, men likevel full av håp da vi gikk til legetimen fredag før jul. Vi hadde et sterkt håp om at vaksinen fra Chile hadde begynt å virke og bremset kreften.

Den 21. desember var vi hos kreftlegen for å få svar på resultatene fra CT tatt samme uke. Det var dessverre nedslående.  Kreften hadde fortsatt å øke, og som legen uttrykket det så var situasjonen veldig alvorlig. Jeg vil ikke si at verden raste sammen som første gang vi fikk beskjeden. Men det håpet vi hadde klamret oss til og som hadde holdt oss oppe glapp. Det ble mer som en stille sorg der tårene bare renner og renner og du finner ikke ord, eller klarer å sette spørsmål ved noe. Jeg kan ærlig talt ikke huske så mye av det som ble sagt på timen denne dagen. Dagene etter var tunge, men likevel finner man styrke og går videre med sammenbitte tenner. Det tok vel en uke der sorgen og depresjonen satt hardt i kroppen før vi begge innså at vi ikke kunne gi opp. Vi MÅTTE tro det var håp. Hva kunne vi ellers gjøre?

Tore fikk resept på en ny livsforlengende medisin. Den har dessverre samme bieffekter som den forrige, men Tore ønsket ikke å gå ned i styrke. Han er en kriger denne mannen min ❤

Så status nå er at han har gode dager og ikke fullt så gode dager. Han prioriterer sterkt sin daglige tur på 6 km. Om det ikke er annet han klarer den dagen så er det mer enn fantastisk synes jeg. Ihvertfall når han i utgangspunktet er sliten og har behov for mye søvn.

Vi har allerede vært på ny legetime og noe positivt opp i det hele er at når det gjelder magevæsken som fyller seg opp, så ser det ut til at kroppen selv ordner ut. Legen sa at de ikke har opplevd dette før, noe som jeg tar som et godt tegn om at Tore er ekstraordinær og at kanskje kroppen hans også kan ordne ut når det gjelder bekjempelse av kreften. Kanskje vaksinen likevel virker og at immunforsvaret hans jobber mot kreften selv om tumorene har økt. JA her jeg sitter og skriver så kjenner jeg at det er det jeg tror. Jeg har fått nytt håp om at dette SKAL gå bra. Bare vent å se!

Takk for at dere er der!

Amor Y Paz!   Mariann

8 thoughts on “Kreften har fortsatt overtaket

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s