På gjensyn kjære Chile!

Jeg vet at mange av dere er spent på hvordan det gikk på sykehuset i går. Vi dro alle sammen for å være med på samtalen. Normalt tar de denne testen en måned etter siste injeksjonen, men for at vi skulle slippe å være så lang tid i Chile tok de testen nå. Og allerede nå viste en reaksjon på antistoffet som skulle indikere om at vaksinene virket. Det er likevel altfor tidlig å vite hva resultatet blir, men de er forsiktig optimistiske. Som sagt før skal Tore på CT allerede på mandag. Uken etter får vi svar på den, men vi må vente til nærmere desember for å se det fulle resultatet. Uansett vil jevnlige blodprøver og CTer vise om tumoren krymper. Alle prøveresultater vil også sendes hit til teamet på sykehuset her som vil følge spent med. Så spenningen er nok ikke over, men vi drar optimistiske tilbake til Norge.

I dag er siste dagen vår her i Chile. I gryotta drar vi til flyplassen i morgen hvor vi har en 18 timers reise til Norge foran oss. Så står det 8 timer igjen i bil hjem til Eikrem. Dagens innhold blir pakking og en siste liten runde i nabolaget. Dette blir siste bloggpost før vi er hjemme i Norge.

I går kveld hadde vi avskjedsmiddag med Flavio og Milena. Flavio reiser mye i Europa og verden ellers i forbindelse med kreftforskningen. Allerede i september kommer han til Sverige og blir det tid til en tur til Oslo tar han den for å besøke jentene og «svigersønnene» sine der. Begge døtrene er nå bosatt i Norge med norske kjærester. Noe som nok er tøft for både mor og far at de er så langt borte.2B1A2908-84B2-46F1-AE37-9BB0236368E3.jpeg

Det er vinter i Chile men minner mest om sommer for oss.  Det er godt og varmt de fleste dagene men temperaturen er faktisk nede i minusgrader på natten.

IMG_1782

Fullt lurveleven av papegøyer i palmer.

Tirsdag dro Tore og Sondre til Cerro San Christóbal som gir en fantastisk utsikt over Santiago. Det hadde regnet om natta så luften var vasket og fri for smogen som vanligvis ligger som et teppe over byen. Det var laaang kø for å ta den skinnegående kabelbanen fra foten av fjellet, så de valgte å gå opp. En fin tur som tok ca 45 minutt. Som jeg har nevnt før ligger hovedstaden mellom fjell på en slette 520 meter over havet. Utsikta blir dermed fantastisk når du kommer opp på en haug som bringer deg ytterligere 300 meter opp! Turen ned gikk med gondolbanen. En flott opplevelse som gav  god utsikt; også til de mindre priviligerte delene av byen.

B479412C-D004-4E8F-9660-CE5094E67E44B0A64274-FF7B-426B-B6B0-A3C2A3F4C081

C3A536C9-E021-4CB5-A275-11FAC4D59AA1

På bildet under ser du Chiles høyeste skyskraper.

BA80E6E4-EC45-43C8-91E3-3EFF237BB56E

På middag hos Flavio og Milena. På menyen stod deilig Paella, god vin og prat ut i de sene nattetimer.B8258229-D3C0-406A-B678-BE24B4E5E32A

IMG_20180804_220706124_LL

Vi har sikkert tatt metroen for siste gang. På metroen i Santiago er det ikke fritt frem for å selge ting eller underholde slik som i Vina og Valparaiso. Det er altså forbudt både å selge og å kjøpe, men det stopper ikke de iniativrike 😁 Mange morsomme og mindre morsomme opplevelser har vi hatt der….. som at jeg ble frastjålet kredittkortet mitt. Jaja sånn kan det gå selv om man tar sine forholdsregler. Lykken var at når vi kom oss i nettbanken for å sperre kortet, hadde det allerede blitt sperret. Så kjeltringene fikk heldigvis ikke så mye glede av det. Av hyggeligere opplevelser var de som underholdt tross forbudet. Vi fikk også oppleve flere som rappet (hip hop for de uinvidde i sjangeren). Siden de bruker høytaler er det ikke vanskelig å høre de. De rapper freestyle som det heter og finner på det de skal si der og da. De tar opp forskjellige temaer og kommenterer folk i vogna til latter og rødmende ansikter på unge jenter. Sikkert smart å sjarmere damene for å innhente penger 😆. Iallefall oppdaget vaktene sangen og kom styrtende inn i vogna for å se etter ham. Men fyren menget seg inn blant de andre passasjerene og stod og så ut som uskyldigheten selv. Ingen av passasjerene avslørte ham. Da toget begynte å gå sprang vaktene ved vogna og stirra inn. He he minte meg om noe jeg har sett på film men da var det verre forbrytere de jaktet på 😂 Så når vogna var i fart igjen fortsatte han bare å synge.

Et av mine klaustrofobiske øyeblikk da jeg innså at jeg måtte ned i denne massen her 😳

CDBBBABC-1143-482C-95BA-0310F2F18FDC.jpeg

Da er siste ord sagt på chilensk jord, men vi fortsetter vår reise for livet også når vi kommer hjem. Vi håper du vil fortsette å følge oss i oppdateringer om Tores kamp mot kreften og livet ellers. Takk til alle dere som støtter oss. Vi er glad i dere ❤️

Amor y Paz! Mariann

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s