Sunnmørsvær og kreative chilenere

I dag ble vi minnet på at det er vinter her. Masse regn og vind, som et ekte sunnmørsvær. Eller det er vel kanskje en fornærmelse akkurat nå som det er full sommer og varme i Ålesund. Skal ikke nekte for at jeg får et sug i magen og hjemlengsel av alle sommer og bybilder som deles på facebook akkurat nå. Jeg savner hagen som sikkert står i full blomst nå, og sjasminen som dufter fantastisk når den blomstrer akkurat på denne tiden. Men så må jeg minne meg selv på hvorfor vi er her, men grunnen er av og til så uvirkelig…….. Dagene går sin gang og Tore er fortsatt  i grei form.

Flom 3

2

Video fra den dagen vi kom under her:

Den første vaksinen er satt og så er det bare til å vente en uke på den neste…..

Første vaksine II (1)

Første vaksine ut av fryseren med aktivator (2).jpg

Første vaksine

Og her kommer en ide til trafikkproblemene i Ålesund sentrum. Hvorfor ikke lage underholdning til bilistene som sitter og blir sure i rushtrafikken? Her i Chile må man ta fantasien fatt når det gjelder å skaffe seg arbeid. Og det virker som alt er tillat…men disse gutta ved trafikklysene er ikke av de dummeste. Alt fra fotballtriksing, vindusvask, avissalg, sjokolade og issalg til denne litt mer spennende varianten. Den som vil betaler de en slant. Se video 🙂

Her er ingen parkeringsautomater men dette med parkering har de laget et eget system for. På parkeringsplasser i gata eller ellers har en person tatt saken i egne hender og erobret seg et område som han har tatt ansvar for.  De hjelper deg med parkering og passer på bilen så den er trygg mens du er borte. For dette betaler du de deg en liten sum.

Så er det jobbene for skoleungdom etter skoletid. Når du handler står de klar til å putte varene dine i poser. Dette betaler du de for, og beløpet settes etter hvor mye du handler for. 100- 300 pesos. (som er fra 1,25 Nkr – 3,74 Nkr).  Som sagt er fantasien beundringsverdig stor for å skape seg arbeidsplasser.

Selv om Chile ikke er i VM ( noe som Tore er veeeldig lei seg for) legger dette ikke et beslag på fotballinteressen her. Under her ser du en gjeng arbeidere, som ikke rakk hjem før kampen startet, trykke seg sammen i døråpningen til en kafe med et ørlite tv.  De kunne ikke gå inn uten å måtte kjøpe noe så da ble trengselen stor i døra uten at kafeeieren tok noen notis av det.

England Colombia straffekonk - Ikke betalende tilskuere

Så avslutter jeg dagens blogginnlegg her med en STOR opplevelse for Tore. Slentrende langs gata kom denne sangen sivende ut. Fikk nok litt hjemlengsel til bandøving…..

Og med det sier jeg god natt fra Chile

Amor y Paz.

Mariann

 

2 thoughts on “Sunnmørsvær og kreative chilenere

  1. Hei igjen ! Kjekt at dere blir tatt så godt imot av familien. Så har dere flytta til havet. Det ser herlig ut der. Håper dere får mange fine strandturer. Googla Vina del Mar Chile . Da kom det opp forskjellige ting..15 best ting to do…feks. Store klemmer og masse kjærleik fra meg 💞🧚‍♀️

    Like

    1. Takk for hilsen. Nå har vi nydelig vær her. En helt annen by når det er fint vær ja, men slik er det vel alle steder ❤️

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s