La familia

Dagene siden forrige blogginnlegg har gått fort. Vi har forflyttet oss til kystbyen Vina del Mar som ligger ca 1time og et kvarters busstur fra Santiago. Å komme hit gjorde oss godt. Ikke det at Santiago ikke var spennende, men kanskje litt for kaotisk og stressende for oss. Ikke så rart man føler seg litt liten i en by med over 5 mill innbyggere, men luften og støvet gjorde det ikke bedre. Her i Vina del Mar er luften klar og vi kan se havet noe som jo er viktig for oss sunnmøringer. I går var det dessverre forbudt å gå nede ved havet pga store bølger, men det har forhåpentligvis roet seg nå. Stranden er utrolig lang så dette er nok et ferieparadis om sommeren. Vi merker også at det er langt flere turister her så forhåpentligvis snakker flere engelsk.

Leiligheten ligger i 5 etg. så vi har god utsikt fra de to balkongene vi har.Vi bor veldig sentralt med utsikt til byens store trekkplaster Vina del Mar Casino. Ikke det at vi hadde tenkt oss dit, men det er en fin bygning. Utsikten fra den ene balkongen under her:

IMG_0853

Gjestfriheten og hjerterommet er stort i Natalias familie. Vi har vært på middag hos tante Isabel og der dukket også tante Teresa opp. Middag, vin, øl og alt hva hjerte og magen kunne begjære. Tante Isabel bodde i en annen del av Santiago så vi reiste både langt og lenge med buss(er) før vi nådde frem. Avstandene i Santiago er ufattelige store. Hvordan folk finner frem fatter jeg ikke, men så er det også slik at en som har bodd i Santiago hele sitt liv ikke rekker over alle bydeler. Sa jeg at de forskjellige bydelene har sine egne styrer og økonomi? Som at det er mange kommuner satt sammen til en by men der alle beholder sin økonomi og ledelse. Ñuñoa som vi bodde i var en trygg og fin bydel har vi forstått etter våre reiser gjennom andre bydeler. Selve sentrum har vi ikke sett annet enn gjennom bilvinduet men vi så mange flotte bygninger deriblant presidentens palass. En demonstrasjon av et eller annet slag så vi også og derfor også en mengde politi, militære kjøretøyer mm. Visstnok ganske vanlig her…….

Fra venstre: Tore, Franco (Natalias bror) Natalia, tante Isabel, tante Teresa og Anna Emilie. Hjemme hos tante Isabel på middag mm.

IMG_E0816

2 (6)

Disse kakene var husets spesialitet. De minnet oss litt om norske smultringer men med melis drysset over. Formen var også annerledes og de heter oversatt til svensk av Natalia: Trasiga Trosor eller som jeg trodde Vridde truser ha ha ha.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0838

Her er Anna og Tore utenfor Flavios hus før avreise til Vina del Mar søndags morgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men nå er vi altså i feriebyen Vina del Mar som betyr Vingården ved havet. Dette kommer av at det tidligere var mange vingårder her pga det spesielle klimaet. Vingårder er her ennå men ikke så mange som før. Santiago har nådd sin begrensning når det gjelder utviding så det er i disse “småbyene” rundt det bygges i nå. Mange pittoreske småhus må gi tapt for blokker og skysskrapere.

Det er mandag 2 juli og en av de mange katolske helligdagene. I dag er det Petersmesse. Stille er byen likevel ikke, men det meste er stengt. I går var vi hos Natalias mamma og ble traktert etter alle kunstens regler. Gjensynet mellom mor og datter var rørende og jeg tenkte i mitt stille sinn over hvor takknemlig jeg er over å ha begge mine barn i samme land som jeg bor i. Jeg håper det vil forbli sånn…. Natalias mamma Elena  hadde ordnet leiligheten så fint og handlet inn masse mat og frukt til oss. Heldige oss!

IMG_0852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra venstre Anna Emilie, Tore, Natalia, Juan Carlos (nei det er ikke spanskekongen men hans navnebror) og så er det Natalias mamma Elena.

IMG_0848

Og selvsagt var det også fotballkamp her.

IMG_0844

Anna sitter med jakke og lue. Vi er ikke så vant til å ha det så kaldt inne, så vi strever litt med å tilpasse oss det. Litt merkelig siden vi nordboere jo er vant til kulde, men innendørs er vi ikke vant til å ha det kaldt. Nok en gang tenker jeg hvor heldige vi er i Norge og at jeg ikke skal syte over dyre strømregninger lenger. Kanskje til og med bli litt mere bevisst på strømbruken når jeg kommer hjem. Merkelig dette hvor godt man ser annerledes på ting når man får litt avstand og et annet perspektiv på ting……..

Når jeg nå avslutter skrivingen er det blitt mandags kveld 2 juli her ( 19.55) men hos dere er 3 juli allerede to timer gammel.  Tore har nå startet på medisinen sin igjen (den livsforlengende som er en slags cellegift). Han har vært i kjempeform etter at han sluttet med den for 21 dager siden, men nå er det tid for en ny runde. Kjenner vi gruer litt til det for han blir da sliten og utafor, men det skal gå så fint så.  Tores vaksine er nå klar og i morgen er det tid for første injeksjon. Det er ikke forventet noen reaksjon eller bivirkninger på den heldigvis.

Neste mandag kommer Sondre også så da er vi her alle sammen og kan hjelpe hverandre.

Så til slutt noen morsomme skilt som taler for seg. Tatt på parkeringsplassen/ handikapparkering ved inngangsdøren utenfor supermarkedet. Her regnes tydeligvis høygravide som handikappet……….Kanskje en ide for Norge også?…… eller……..IMG_E0810

4 (2)

Amor y paz ! Mariann

2 thoughts on “La familia

  1. Hvis dåkke trenger sjal, pannebånd og luer, så har e ferdig laga. Gi en lyd så sende e evt t dåkke 😀

    MayBritt Ulveraker

    Den tir. 3. jul. 2018, 02.13 skrev Reisen for livet :

    > Mariann posted: “Dagene siden forrige blogginnlegg har gått fort. Vi har > forflyttet oss til kystbyen Vina del Mar som ligger ca 1time og et kvarters > busstur fra Santiago. Å komme hit gjorde oss godt. Ikke det at Santiago > ikke var spennende, men kanskje litt for kaotisk og” >

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s