Tore gjennomgår en separasjon

Onsdag gjennomgikk Tore en separasjon, men heldigvis ikke fra meg ……. (flau vits men jeg kunne ikke dy meg 😉 )

Kl. 0830 var det oppmøte på sykehuset for å utføre separasjonen. Tore var veldig spent og en  smule nervøs.  Bilder sier mer enn ord…

 

27juni

I og med at de hadde endel problemer med blodårene til Tore hadde han fått i oppgave å “trene” til han møtte opp på sykehuset onsdagen. Dette for å bedre sjansen for å få tilstrekkelig kvalitet på årene til å kunne gjennomføre separasjonen poliklinisk. Treningen bestod i å knipe rundt to av mine medbrakte garnnøster 3x15min. daglig. Så kommer nøstene til nytte selv om de kanskje ikke blir brukt til noe annet……

27juni

Som dere ser av bildene er ikke alltid utstyret av nyeste dato, men de folkene Flavio har satt til å gjøre jobben er fantastisk imøtekommende og dedikerte! Den alltid tilstedenærværende Cristiàn følger opp hele prosessen, uansett om Tore skal ta blodprøve eller noe annet, så er han der! Dette gjør at vi føler oss trygge.. Han snakker utmerket engelsk og er ingeniør i bioteknologi.

Så er det Mercedes som er ansvarlig lege. Hun er blid, imøtekommende og svært dedikert og sosialt bevisst! Hun har også vært huslege hos Flavio, og kjenner hele familien godt. Hun forstår alt som sies på engelsk, men snakker helst ikke engelsk selv. Bra vi har Natalia med som tolk!

Jose (blir kalt Pepe) er den teknikeren som er ansvarlig for seperasjonsprosessen.

Da Tore skulle tilkobles maskinen jagde Pepe alle på dør og startet prosessen med å jakte på et godt sted å komme inn i blodårene. Det første stikket var bom, men heldigvis var det 2 neste treff både i venstre og høyre hånd!

IMG_20180627_085128167

Så var det 2 timer i stolen for Tore der Pepe hele tiden var i nærheten for å ordne  ut når maskinen hylte når blodstrømmen var for liten. Men takket være denne lille omsorgsfulle mannen kom vi i mål til slutt!

IMG_20180627_091807852 (1)

IMG_20180627_084858156

Cristiàn fikk med seg det separerte produktet til laben der vaksinen skal lages (5 doser).  Den første dosen blir brukt til kvalitetstest av vaksinen. De 4 andre skal skal tilbake til kroppen i løpet av juli. Tid for første vaksine er tirsdag 3. juli. Sikkerhetsrutinene når det gjelder sterile områder på laben gjør at vi ikke får sett denne prosessen, men  vi er lovet bilder så det kommer etter hvert.

På bildet under her ser du fra venstre Cristiàn, Tore, legen Mercedes og Josè (kalt Pepe)

IMG_20180627_093528971

7 thoughts on “Tore gjennomgår en separasjon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s